Empeza ben o ano: 7 consellos para o consumo responsable de peixe

  • Tempo de lectura:18 minutos de lectura

Considéreste ou non ecoloxista, respetar o planeta é unha obriga que ten toda a humanidade. Do mesmo xeito que coidamos a casa na que vivimos, aínda que non sexa nosa, e que procuramos non causar desperfectos nos lugares comúns do noso edificio ou de fora del, tamén debéramos pensar na casa común de todas: o planeta Terra. Velaquí van uns consello para o consumo responsable de produtos do mar.

Continuar lendoEmpeza ben o ano: 7 consellos para o consumo responsable de peixe

Percebes e centolas máis baratos este Nadal

  • Tempo de lectura:8 minutos de lectura

É habitual que neste mes de decembro os prezos de moitos produtos pesqueiros se disparen pola elevada demanda. Acontece con mariscos como a centola, os percebes, ameixas, nécora, pero tamén con peixes de “alta gama” como robalos, linguados, sargos, etc. Este ano 2020 a pandemia parece que pode con todo, pero os prezos do marisco non están tan baratos como se esperaba.

Continuar lendoPercebes e centolas máis baratos este Nadal

Primeiro estudo da distribución de microplásticos en Galiza

  • Tempo de lectura:8 minutos de lectura

Ven de publicarse o primeiro estudo que detecta microplásticos nas rias baixas e na desembocadura do río Miño. Os microplásticos son fragmentos menores de 5 mm de material plástico. Os resultados deste estudo coinciden con outros feitos noutras partes do mundo como Portugal, o Golfo de Biscaia, Bélxica ou Singapur.

Continuar lendoPrimeiro estudo da distribución de microplásticos en Galiza

O contacto coa natureza mitigou os efectos do confinamento da Covid-19

  • Tempo de lectura:7 minutos de lectura

Un estudo realizado durante o confinamento da Covid-19, detectou menor incidencia en síntomas de ansiedade e/ou depresión nas persoas con contacto coa natureza. Este estudo realizouse mediante enquisas online en distintos países durante o confinamento. Nos resultados destacase os beneficios do contacto coa natureza para a nosa saúde.

Continuar lendoO contacto coa natureza mitigou os efectos do confinamento da Covid-19

As cunchas de mexillón, un novo material de construción

  • Tempo de lectura:7 minutos de lectura

Unha tese presentada na Escola Técnica Superior de Enxeñería de Camiños, Canais e Portos da UDC, propón o uso da cuncha de mexillón como árido para construción. O traballo da investigadora Carolina Martínez, que forma parte do grupo gCONS, analiza o comportamento deste novo material. Galiza é un dos principais produtores de mexillón do mundo e xéranse 25.000 t de cunchas ao ano como subproduto da industria conserveira.

Continuar lendoAs cunchas de mexillón, un novo material de construción