Menos polbo que nunca

  • Comentarios da entrada:Sen comentarios

O polbo é un dos alimentos máis simbólicos da gastronomía galega. Unha ración de polbo é en si mesma unha festa, un exercicio de convivencia, de folclore ou case de historia. Este típico manxar galego é un dos produtos pesqueiros con maior aumento de demanda dos últimos anos, pero as capturas en Galiza están a descender dende o 2016. O eterno debate sobre a procedencia do polbo que consumimos é, se cadra, máis aguda nun ano de capturas tan escasas.

Continuar lendoMenos polbo que nunca

Estamos no medio da sexta extinción masiva

  • Comentarios da entrada:Sen comentarios

Cando Greta Thunberg falou no Parlamento Europeo para contar entre bágoas que "estamos no medio da sexta extinción masiva, e o ritmo de extinción é 10.000 veces máis rápido do normal" non estaba a facer conxecturas. É unha afirmación baseada no coñecemento científico, e nos diversos estudos que existen sobre o tema.

Continuar lendoEstamos no medio da sexta extinción masiva

Cales son as diferencias entre os 6 tipos de ameixas

  • Comentarios da entrada:1 comentario

As ameixas son un dos mariscos estrela de Galiza. Non só polo seu sabor, senón tamén por que a ameixa fina é un dos mariscos máis caros. Das 6 especies que hai en Galiza, ti cantas coñecese? Si tes medo que che dean "gato por lebre" cando vas á praza ou a peixaría, aprende a distinguilas e sé máis consciente do que comes.

Continuar lendoCales son as diferencias entre os 6 tipos de ameixas

5 contas millonarias de instagram sobre mar e 5 galegas

  • Comentarios da entrada:Sen comentarios

Se eres coma min unha persoa á que lle gusta vivir o mar dende todos os ángulos, incluso dende internet, propóñoche seguir estas contas de Instagram. Todas teñen máis dun millón de seguidoras, e son das máis populares relacionadas co mar que hai nesta rede social. Como nesta rede social tamén se poden seguir hashtags, propóñoche seguir algunhas das máis populares relacionadas co mar.

Continuar lendo5 contas millonarias de instagram sobre mar e 5 galegas

Empeza ben o ano: 7 consellos para o consumo responsable de peixe

  • Comentarios da entrada:Sen comentarios

Considéreste ou non ecoloxista, respetar o planeta é unha obriga que ten toda a humanidade. Do mesmo xeito que coidamos a casa na que vivimos, aínda que non sexa nosa, e que procuramos non causar desperfectos nos lugares comúns do noso edificio ou de fora del, tamén debéramos pensar na casa común de todas: o planeta Terra. Velaquí van uns consello para o consumo responsable de produtos do mar.

Continuar lendoEmpeza ben o ano: 7 consellos para o consumo responsable de peixe

Percebes e centolas máis baratos este Nadal

  • Comentarios da entrada:Sen comentarios

É habitual que neste mes de decembro os prezos de moitos produtos pesqueiros se disparen pola elevada demanda. Acontece con mariscos como a centola, os percebes, ameixas, nécora, pero tamén con peixes de “alta gama” como robalos, linguados, sargos, etc. Este ano 2020 a pandemia parece que pode con todo, pero os prezos do marisco non están tan baratos como se esperaba.

Continuar lendoPercebes e centolas máis baratos este Nadal

Fin do contido

Non hai máis páxinas que cargar