Menos polbo que nunca
O polbo é un dos alimentos máis simbólicos da gastronomía galega. Unha ración de polbo é en si mesma unha festa, un exercicio de convivencia, de folclore ou case de historia. Este típico manxar galego é un dos produtos pesqueiros con maior aumento de demanda dos últimos anos, pero as capturas en Galiza están a descender dende o 2016. O eterno debate sobre a procedencia do polbo que consumimos é, se cadra, máis aguda nun ano de capturas tan escasas.
7 bivalvos que parecen ameixas pero non o son
Cadelucha, cornicha, chirla, carneiro, relo, rabioso e arola. Coñecelas? Unhas parécese máis e outras menos as ameixas, pero todas son moluscos bivalvos comestibles. Se queres aprender a distinguir estas especies mariñas, aquí che deixo unhas claves.
Unha experiencia de educación ambiental na escola
Un breve relato dalgunhas actividades de educación ambiental, desenvolvidas de forma continuada, curso tras curso, durante unha experiencia laboral docente.
As miñocas son máis caras que os percebes
Se che gusta a pesca deportiva, seguro que tes comprado ou ido a coller estes animais mariños. Non se comen pero o prezo dalgunhas especies chega a máis de 60€/kg. Pero que son? Que especies se capturan en Galiza?
Estamos no medio da sexta extinción masiva
Cando Greta Thunberg falou no Parlamento Europeo para contar entre bágoas que "estamos no medio da sexta extinción masiva, e o ritmo de extinción é 10.000 veces máis rápido do normal" non estaba a facer conxecturas. É unha afirmación baseada no coñecemento científico, e nos diversos estudos que existen sobre o tema.
Cales son as diferencias entre os 6 tipos de ameixas
As ameixas son un dos mariscos estrela de Galiza. Non só polo seu sabor, senón tamén por que a ameixa fina é un dos mariscos máis caros. Das 6 especies que hai en Galiza, ti cantas coñecese? Si tes medo que che dean "gato por lebre" cando vas á praza ou a peixaría, aprende a distinguilas e sé máis consciente do que comes.
5 contas millonarias de instagram sobre mar e 5 galegas
Se eres coma min unha persoa á que lle gusta vivir o mar dende todos os ángulos, incluso dende internet, propóñoche seguir estas contas de Instagram. Todas teñen máis dun millón de seguidoras, e son das máis populares relacionadas co mar que hai nesta rede social. Como nesta rede social tamén se poden seguir hashtags, propóñoche seguir algunhas das máis populares relacionadas co mar.
Empeza ben o ano: 7 consellos para o consumo responsable de peixe
Considéreste ou non ecoloxista, respetar o planeta é unha obriga que ten toda a humanidade. Do mesmo xeito que coidamos a casa na que vivimos, aínda que non sexa nosa, e que procuramos non causar desperfectos nos lugares comúns do noso edificio ou de fora del, tamén debéramos pensar na casa común de todas: o planeta Terra. Velaquí van uns consello para o consumo responsable de produtos do mar.
Percebes e centolas máis baratos este Nadal
É habitual que neste mes de decembro os prezos de moitos produtos pesqueiros se disparen pola elevada demanda. Acontece con mariscos como a centola, os percebes, ameixas, nécora, pero tamén con peixes de “alta gama” como robalos, linguados, sargos, etc. Este ano 2020 a pandemia parece que pode con todo, pero os prezos do marisco non están tan baratos como se esperaba.